Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.Lees meer →

  • slider-image

Naar een brede sociale woon-organisatie

Terug naar overzicht

Naar een brede sociale woonorganisatie:  uitdagingen en valkuilen

In het najaar van 2019 beslisten alle Limburgse woonactoren samen een studie te bestellen bij de UHasselt om de mogelijkheden inzake samenwerking tussen de sociale woonactoren in Limburg te onderzoeken.

Doel van het onderzoek was het aanreiken van verschillende samenwerkingsmogelijkheden voor de nieuwe klantgerichte, efficiënte en effectieve woonmaatschappij, ter stoffering van de bespreking en vormgeving ervan.

Vanuit onze positieve en constructieve houding om mee vorm te geven aan de uitwerking van de nieuwe woonmaatschappij, combineerde de UHasselt stakeholdersbevragingen met juridische analyses en voorstellen en denkoefeningen. Professor dr. Steven Van Garsse nam de leiding van het onderzoeksteam.

Het rapport dat voorligt wil in eerste instantie het gesprek en gedachtewisseling stofferen over de woonmaatschappij m.b.t. de verschillende onderzochte thema’s. Deze thema’s zijn: patrimonium, doelgroep/huurder, organisatie, werkingsgebieden. Het rapport reikt analyses, voorstellen en denkoefeningen aan.

Raadpleeg hier de samenvatting, het uitgebreide rapport en de begeleidende powerpoint.

Wij hopen dat dit rapport ook u kan helpen om mee richting te geven aan een klantgerichte, efficiënte en effectieve woonmaatschappij.

In september 2021 werd beslist alle Limburgse woonactoren samen te brengen in één woonmaatschappij met werkgebied Limburg. U treft hier het bijhorende persbericht.

Woonplatform Limburg VZW is het samenwerkingsverband tussen de Limburgse sociale woonactoren.